Totalul afișărilor de pagină

duminică, 28 mai 2017

Ce sa faci atunci cand te rogi, iar Dumnezeu nu-ti raspunde ?






   Inseamna ca nu te rogi suficient, ai pacate nespovedite, apasa pacatele rudeniilor adormite intru Domnul, traiesti in pacat, ai patimi ( orice patima inseamna inchinare, slujire celui rau ), sau ai facut nedreptate in viata ta.

Ce e de facut ?

 Iata ce ne sfatuiesc Sfintii Parinti :

- Inmulteste rugaciunea: citeste un Paraclis dupa 12 .00 seara.

- Da de pomana cat mai des intru iertarea pacatelor sufletelor celor adormiti

-Trimite Acatiste si Pomelnice la cat mai multe manastiri

- Ia un indreptar si vezi ce pacate mai ai de spovedit. 
Tineti minte, daca ai comis un pacat si spovedindu-te te-ai justificat- inseamna ca acel pacat apasa de doua ori asupra ta.

- Tine post 40 de zile, citind Acatistul Maicii Domnului ( 40 de Acatiste, zilnic ).
Iar cei mai vrednici, sa tina post negru miercuri si vineri. Sau macar vineri, pentru iertarea pacatelor.

-Traieste curat , in vorba, fapta, simtire. Nu uita, ca Domnului ii este cunoscuta inima ta, gandul tau, orice faci tu, ce ai facut. 
Si orice ai face, gandeste-te ca EL e de fata. Caci chiar este.  Asa sa traiesti toata viata ta.
Evita invidia, ura, barfirea, mandria, avaritia, lacomia, zgarcenia, trufia, tinerea de minte a raului. Toate acestea aduc multa suferinta.

_ Fa bine tuturor, fara sa astepti ceva in schimb

-Pe parcursul vietii, fiecare om blastema ( cu voia, fara voia lui ) pe ceilalti, fie copii, rude, prieteni, etc. 
Du-te la parintele duhovnic si cere sa-ti citeasca rugaciunea de desfacere de blesteme ( pe care le-ai rostit tu ). A dracui sau a face pe cineva nebun, dupa sfintii parinti, se numeste de asemenea -blestem.
-Roaga-te Maicii Domnului si Ingerului Pazitor sa-ti dea daruri duhovnicesti , precum adanca pocainta, caci plansul din adancul inimii aduce degraba mila si indurarea Domnului. Plansul pentru pacat. Apoi, pentru celelalte...

-Binecuvanteaza pe cei ce-ti fac rau, caci ei de fapt sunt binefacatorii tai. Intr-o zi vei intelege acest lucru. Si binecuvanteaza de doua ori pe parintii, fratii, prietenii tai.

-Mergi regulat la Sfanta Liturghie, la Sfantul Maslu, iar daca nu ai timp- trimite Acatiste la manastiri pentru slujbele de vineri. Si nu uita, sa-ti schimbi complet modul de viata, de gandire, de mentalitate ; adica adu-ti aminte de poruncile Mantuitorului si punele in aplicare, cuvant cu cuvant, fara nici o abatere.

-Adu parintele sa-ti faca o sfestanie la casa, la gospodarie. Si evita apoi orice cuvant urat in acea casa, si orice fapta murdara. In fata icoanei sa arda candela si bobul de tamaie sa nu-ti  lipseasca din casa ta.

- Roaga-te pentru parintele tau duhovnic. Caci anume el este ,,Ingerul tau pazitor  pamantean ,, cel ce se roaga Domnului pentru tine, cunoscandu-te si stiindu-ti durerea.
 Deci, degraba alearga la el si lasa-i Acatiste (pentru fiecare zi cand e slujba in manastire).
Si nu uita sa citesti si Acatistul Ingerului Pazitor, cu frangere de inima, caci ai si un Inger de la Botez, pe care mai toata lumea il ignora.


Acum vei intreba desigur, si pana cand sa fac eu toate acestea ?

Toata viata, nu numai cand ai un necaz.

Unii desigur, dupa ce se vor tamadui sau isi vor rezolva problema, vor uita de toate acestea.

   Dar eu va intreb , de mantuirea sufletului ati auzit ?



2 comentarii:

  1. doamne ajuta la toti. sa putem implini cele spuse mai sus.amin!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intreaga viata gresim, traind in lume gresim, singura cale sa ne abtinem de la multe greseli e traiul in singuratate, multumirea cu putin, bineinteles RUGACIUNEA NEINCETATA, SIMPLA .
    DUMNEZEU sa ne ajute sa reusim sa postim si sa ne spovedim noi si cei dragi noua, caci ce bucurie este aceia cand faci pentru sufletul tau multe , dar nu insisti putin sa-i aduci pe drumul acesta si pe copii, pe frati,dar si pe altii straini.
    Stim ca este o vorba care spune ca este un timp pentru fiecare, ca toate-s la timpul lor, dar am vazut cazuri cand ajuns in fata preotului dupa o viata de om, cu uitarea care se asterne, e greu sa te cureti si atunci parintele . vazand situatia salveaza omul vorbind la modul general, ramanand ca Bunul Dumnezeu sa decida.
    Dumnezeu sa ne ajute pe toti, ne cunoaste ca un parinte care-si cunoaste fii ! AMIN !

    RăspundețiȘtergere